Storebælt har 10-doblet julekørsel i egen bil

Der er mindst trafik juleaftensdøgnet mod Sjælland, mens den 23. december i retning mod Jylland er værst.

Storebæltsbroen har fuldstændig vendt op og ned på danskernes rejsevaner i julen. Den personlige mobilitet er femdoblet på 10 år.

På den travleste dag, som er 2. juledag, venter konsortiet, at 40.307 biler krydser bæltet. Færgernes rekord fra 1990'erne lød på kun 8.500 biler på et døgn. I alt venter bro-koncernen, at op mod 200.000 biler bevæger sig mellem landsdelene i de seks juledage fra den 22. til den 27. december. Det svarer til knap 500.000 mennesker, da der i gennemsnit sidder 2,4 personer i hver bil.

Den faste forbindelse over Storebælt er endnu ikke ”færdig” med at bryde danskernes traditionelle opfattelse af at rejse fra Jylland/Fyn til Sjælland og omvendt. Mens trafikken på landsplan voksede med omkring 3 pct. i 2007, lå trafikvæksten over Storebælt 7 pct. højere end i 2006. Og juletrafikken i år bliver endnu en gang rekordstor.

»Vi regner med, at der i juledagene sidder ca. 2,4 passager pr. bil. Det er lidt flere end på de normale dage, hvor gennemsnittet trækkes ned af lastbilerne. I juledagene indvier vi en fjerde BroBizz-bane i hver retning for at afhjælpe juletrafikken,« siger Jens Kjær Nielsen, der er chef for betalingsanlæggene hos A/S Storebælt.

Tættest trafik

..

Læs også