Milliardaftale kan avle flere

Biotekselskabet Santaris Pharma har gjort et scoop: Den internationale medicinkoncern GlaxoSmithKline (GSK) har købt rettighederne til nogle af Santaris' lægemiddelkandidater, og hvis aftalen bliver udnyttet til fulde, kan den give Santaris Pharma 3,5 mia. kr.

»Det er på flere områder en fantastisk aftale, Santaris Pharma har indgået,« siger Jesper Zeuthen, direktør i BankInvest, som er den største investor i Santaris Pharma med en ejerandel på omkring 20 pct. og som var med til at skabe selskabet ved en fusion i 2003.

Santaris udvikler lægemidler inden for kræft, virussygdomme og forhøjet kolesterol. Teknologien går ud på at påvirke kroppens signalmolekyler og forhindre udbredelsen af sygdomme.

Aftalen med GSK gælder kun en del af selskabets lægemiddelkandidater.

»For det første blåstempler den hele den teknologi, Santaris har opfundet. For det andet har GSK kun købt rettighederne til en af del Santaris' projekter, nemlig inden for virussygdomme, så Santaris kan stadig indgå andre aftaler om det, som er selskabets hovedspor, nemlig cancer,« siger Jesper Zeuthen.

Han tror, at den aktuelle aftale er så stor og bemærkelsesværdig, at den kan bringe Santaris op på radarbilledet for andre medicinkoncerner.

»Den bør give selskabet opmærksomhed, så der også kan indgås aftaler om de øvrige projekter,« siger Jesper Zeuthen.

Kreds af investorer


..

Læs også