Sidste udland for billige privatfly

Afgifter En EU-dom betyder, at små privatfly om få måneder bliver markant dyrere i Danmark. Det er ved at være sidste chance, hvis man vil købe privatfly uden moms.

Måske er det lidt svært at manøvrere ind under juletræet. Men besparelserne er virkelig til at mærke lige nu. Derfor har flyentusiaster med økonomien i orden fremskyndet bestillinger af privatfly. En kraftig prisstigning lurer i begyndelsen af det nye år.

Flyentusiaster har længe glædet sig over, at den lave dollarkurs gjorde flykøb billigere end i mange år, fordi fly prissættes i dollar. Men fristen er stakket.

I begyndelsen af 2008 stiger prisen på fritidsfly med 25 pct., når regeringen lægger moms på alle fly, der primært bruges indenrigs.

Og det vil i høj grad kunne mærkes af de godt 5.000 danskere, som helst tilbringer fritiden med hovedet i skyerne.

Et ultralet motorfly som en Zephyr 602 koster nemlig i dag allerede uden moms et sted mellem 350.000 og 570.000 kr. Mens et normalt privatfly som Piper Archer handles fra 1,3-1,4 mio. kr.

»Flymoms får store konsekvenser for privatflyvningen i Danmark. Det bliver både dyrt at købe og vedligeholde et fly. Resultatet bliver, at folk er nødt til at tilbringe færre timer i luften. Og dermed skades flysikkerheden,« siger Knud Nielsen, formand for Dansk Motor Flyve Union.

Folk panikslagne


..

Læs også