APM-optur understøttede C20

Der var fredag en solid positiv stemning på Københavns Fondsbørs, hvor især A. P. Møller - Mærsk trak op. C20-indekset steg hele 1,0 pct. til 464,48. Lundbeck fik nedjusteret anbefalingen af Danske Equities, mens B&O skal udstyre et luksushotel i Kina med fjernsyn og højttalere. Vestas fortsatte strømmen af nyindgåede ordrer og offentliggjorde således to ordrer.

A.P. Møller - Mærsk steg 3,9 pct. til 55.500 efter torsdagens fremgang på 1,7 pct. Det sker efter en længere periode med kurspres på rederiaktien.

Danske Equities har nedjusteres anbefalingen af Lundbeck til "reducer" fra "hold", mens kursmålet ændres til 135 kr. fra 160 kr. Nedjusteringen sker på baggrund af Lundbecks pipeline, der efter analytikernes mening er "for tynd" set i lyset af patentudløbet i USA på Lexapro i 2012 og Cipralex i 2014. Netop disse to medikamenter genererer størstedelen af driftsresultatet på koncernniveau. Lundbeck faldt 3,1 pct. til kurs 139,5.

Vestas lukkede 0,2 pct. højere i kurs 519. Vestas annoncerede tidligt fredag en amerikansk ordre på 55 vindmøller, som har en samlet kapacitet på 91 MW. Sent fredag offentliggjorde vindmøllegiganten så en kæmpeordre fra USA med en samlet kapacitet på hele 400 MW, der skal leveres sidst i 2008 og i løbet af 2009.

Bang & Olufsen, som lukkede 0,8 pct. højere i kurs 482, skal udstyre 430 eksklusive værelser på luksushotellet Grand Lisboa i den kinesiske spille- og kasinoby Macau, med fjernsyn og højttalere. Ordren er den hidtil største for Bang & Olufsen Enterprise, som leverer løsninger til hoteller og konferencecentre.

Curalogic-aktien, der under fredagens handel tabte katastrofale 66,3 til kurs 4,86, havde ikke held med det kliniske fase III studie med ragweedproduktet. Den testede dosis var ikke effektiv, og de nedslående resultater har fået Curalogic til at indstille udviklingsaktiviteterne på ragweedområdet.

DLH steg 4,9 pct. til kurs 86,0 efter torsdagens stigning på 21,5 pct. Trælastaktien steg torsdag efter meddelelsen om, at selskabet sælger sin byggematerialedivision til franske Saint-Gobain for godt 600 mio. kr. Danske Equities hæver sin anbefaling af DLH til hold med et kursmål på 78.

»For os er frasalget en positiv overraskelse. Vi havde vurderet, at det nu var for sent for DLH at gennemføre et salg, eftersom aktiviteten i den danske byggesektor har toppet, men Saint-Gobain har været villig til at købe divisionen på trods af de svage udsigter - endda til en gunstig pris for DLH,« skriver Danske Equities.

SAS lukkede uændret i kurs 67,5. Den skandinaviske luftfartskoncern SAS bliver nu anklaget for brud på EU's konkurrenceregler. EU-Kommissionen anklager datterselskabet SAS Cargo for brud på reglerne.

RB-Børsen

Læs også