Claus Hjort: »Jeg bliver så vred«

Det er en skandale, at virksomhederne fravælger ældre, når job skal besættes, mener beskæftigelsesministeren. Han truer arbejdsgiverne med en »alvorlig samtale«.

•Nu må arbejdsgiverne tage sig alvorligt sammen, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter endnu en historie om, hvordan virksomhederne nægter at ansætte velkvalificerede ældre.

»Jeg bliver så vred, hver gang jeg hører arbejdsgivere fravælge medarbejdere i en tid, hvor vi skriger på arbejdskraft, og i en tid, hvor specielt arbejdsgiverne ønsker, vi skal arbejde længere og længere op i årene. Så det er en skandale, hvis det er sådan, at grupper af arbejdsgivere fravælger medarbejdere over 50,« siger Claus Hjort Fredriksen til Ritzau.

Men sådan er det. Ritzau fortalte onsdag historien om den 62-årige korrespondent Lone Heilesen, der taler flydende engelsk, spansk og tysk, men som ikke kan få et job.Claus Hjort Frederiksen medgiver, at vi har hørt historien 100 gange før.

»Det bliver jo desværre ikke bedre af, at vi hører den igen og igen. Hvis det er den attitude, de ældre møder, er det jo dræbende for alle bestræbelser på at holde dem motiverede og få dem til at ønske at arbejde længere. Men jeg vælger at tro, at det stadig er undtagelsen,« siger beskæftigelsesministeren.

Hvis arbejdsgiverne ikke tager sig sammen, vil Claus Hjort Frederiksen tage en alvorlig snak med deres organisationer.

/ritzau/

Læs også