Ny ledelse i Saxo Bank

HOVEDRENGØRING: De to stiftere og hovedaktionærer i Saxo Bank har skiftet næsten hele topledelsen ud. Baggrunden er bl.a. et ønske om bedre styring af en virksomhed i hastig vækst.

Otte ud af ni.

Så mange ledere er blevet skiftet ud i det øverste ledelseslag i Saxo Bank, hvor der igennem et stykke tid har været travlt på udskiftningsbænken. Ikke mindst blandt topcheferne.

»Man får ikke lavet store ting ved, at alle bare sidder og nikker rundt om bordet. Sådan virker det ikke. Ting skal udfordres hele tiden for at flytte sig,« lyder det fra adm. direktør, stifter og hovedaktionær Kim Fournais om en af hovedårsagerne til, at næsten hele den øverste ledelse i de forløbne 18 måneder er blevet renset ud.

»Vi kunne mærke, at vi fyldte alt for meget. Til sidst sad de andre bare og nikkede. Hvis vi er omgivet af folk, der bare nikker og ikke kan sige: »Hallo, det er hul i hatten«, når vi siger noget, så får vi ikke det nødvendige modspil. Nu har vi fået nogle folk, der taler højt, siger fra og lærer os noget samtidig,« vurderer Kim Fournais og makkeren Lars Seier Christensen, der også i forbindelse med en større og omdiskuteret fyringsrunde tidligere på året viste, at de ikke er bange for at ændre på en holdopstilling.

Tilbage i topledelsen er - udover stifterne - kun Robin Patel, der har fulgt de to siden 1998. Resten af holdet består af nye spillere, hvoraf de fleste er ikke-danskere. Et valg - eller fravalg - der ikke er helt tilfældigt.

International erfaring

..

Læs også