Familien forpligter

PARLØB Datteren har smidt nøglerne på bordet et par gange, selv om hendes far ikke helt forstår hvorfor. Alligevel har Kirsten og Hans Brøchner-Mortensen i 15 år haft et tæt parløb om deres fælles hotelvirksomhed. Fordi familien forpligter.

Et år. Og ikke længere.

Det var, hvad Kirsten Brøchner-Mortensen tilbød sine forældre, da de tilbage i 1992 bad hende træde til i familievirksomheden Hotel Kong Arthur ved Søerne i København.

Det er nu tre ekstra hoteller, flere ejendomme og adskillige om- og tilbygninger siden. Og hun er der stadig.

»Hvad der trækker? De mange forskellige mennesker, den internationale spirit, at livet leves døgnet rundt. At verden kommer til dig,« siger Kirsten Brøchner-Mortensen.

Men egentlig skulle det slet ikke være gået sådan. For nogen af dem.

Hendes forældre - Bergliot og Hans Brøchner-Mortensen - blev hotelejere ved lidt af et tilfælde, da Bergliots far i 1982 købte et hotel af fradragsmæssige årsager og ville have parret til at forpagte det, der dengang kun bestod af 50 nedslidte værelser.

»Vi var begge midt i 40'erne, så hvis vi skulle prøve noget andet, var det her en oplagt chance, som måske ikke ville komme igen,« forklarer Hans Brøchner-Mortensen om baggrunden for, at han og hans kone med en baggrund som henholdsvis tømrer og sygeplejerske pludselig havnede i hotelbranchen.

»Min bror og jeg var relativt chokerede. Min mor var vant til at håndtere en respirator, nu skulle hun pludselig håndtere et hotel,« husker Kirsten Brøchner-Mortensen, som ikke desto mindre i de forløbne 15 år har kørt et tæt og succesfuldt, men langt fra problemfrit parløb med sin far - og det seneste halve år også med sin 41-årige lillebror, Søren Brøchner-Mortensen.

Rollerne fordelt
..

BRANCHENYT
Læs også