Kabelfusk plager TDC

Telekoncernen TDC plages af dårlige reparationer på mange kabler, der bliver gravet over af entreprenører.

TDC oplever, at flere og flere entreprenører selv lapper på det overgravede kabel - og derefter dækker miseren til under jord og asfalt.

Disse hjemmeflikkede reparationer er typisk ikke gode nok. I begyndelsen kan kablet måske fungere nødtørftigt, men efterhånden bliver det for dårligt - og så oplever TDC's kunder problemer med telefon eller ADSL-forbindelse.

»Når reparationen ikke bliver gjort rigtigt, risikerer vi efter et stykke tid, at der atter opstår fejl på kablet. Og så kan de være utroligt svære at finde, fordi skaden er begravet under jord, fliser og asfalt«, siger underdirektør René Skjøde Andersen, TDC Installation. Han har inden for de seneste tre måneder set omkring 100 tilfælde af illegale reparationer - og frygter, at der kan være mange flere under jorden.

Fra TDC's side konstaterer man, at entreprenørernes egne reparationer både er uacceptable og faktisk også ulovlige. Tendensen til at lappe kabler sammen har grebet om sig på det seneste. Måske håber entreprenørerne at slippe for en ekstraregning til TDC på grund af det overgravede kabel. Men regningen kommer ofte senere, fordi TDC bagefter kan konstatere, hvem der har søgt om gravetilladelse i det pågældende område, og derefter fremsendes regning på reparation af kablet.

Ifølge René Skjøde Andersen er problemet med de fejlreparerede kabler taget til, i takt med at elselskaberne i stor stil har nedgravet egne fiberforbindelser. Det har givet øget risiko for fejl på TDC's kabler og har samtidig sat markedet for graveentreprenører under pres.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også