DER VAR EN, DER VAR TO, DER VAR ...

»I sig selv er en fyring ikke længere et fyord. Det er en periode uden arbejde heller ikke.«

Sådan lød konklusionen her i avisen først på året fra STEEN ERNLAND, der er direktør i headhuntervirksomheden Korn/Ferry.

Netop den bemærkning kan sikkert lune en og anden i en tid, da dansk erhvervslivs topfolk bliver skiftet ud hurtigere end nogen kan nå at tænke "jubilæum".

Således er der i det forløbne år skiftet ud på flere end 90 toplederposter i store, danske virksomheder.

Langt fra alle er gået selv.

Heller ikke selvom det skal se sådan ud, når pressemeddelelserne dyrker en fælles forkærlighed for afskedsbemærkninger som »efter gensidig overenskomst« og »har valgt at søge nye udfordringer«.

Selv det mest neutrale ordvalg kunne dog ikke fjerne opmærksomheden fra årets absolut mest sensationelle farvel-og-tak-spark, da JESS SØDERBERG pludselig ikke længere skulle stå i spidsen for A.P. Møller - Mærsk.

»Jess Søderberg skulle efter de hidtidige planer fratræde i 2009. Bestyrelsen har med det fremrykkede skifte ønsket at klarlægge de fremtidige ledelsesforhold og dermed bevare momentum i virksomheden,« lød det lakonisk i meddelelsen til fondsbørsen tilbage i september.

Dermed var der dømt usædvanlig søgang i landets største virksomhed, som samtidig vinkede farvel til skibsrederne og kronprinserne TOMMY THOMSEN og KNUD E. STUBKJÆR. Sammen betalte de prisen for en kuldsejlet containerforretning og et problematisk opkøb af konkurrenten P&O Nedlloyd. I stedet forlod NILS SMEDEGAARD ANDERSEN »vores øl« og blev senere hyldet som Årets Leder 2007 - på sin blot anden officielle arbejdsdag under den syvtakkede stjerne.

Søderberg selv insisterede på, at han intet fortrød, mens Tommy Thomsen senest har bedyret, at »sådan er livet« - og Stubkjær helt har holdt mund.

Man er vel stadig lyseblå inden i...

BRANCHENYT
Læs også