Bedre forsker-vilkår

Regeringen ønsker at forbedre den særlige ordning, der gør det muligt at tiltrække blandt andet forskere og andre højtuddannede i en periode, da de pågældende betaler en særlig lav skat.

Regeringen har sendt sit forslag til høring. Forslaget skal sikre, at flere højtuddannede kan opholde sig i længere tid i landet.

Den særlige skatteordning gør det i dag muligt for forskere og andre at arbejde i tre år med en bruttoskat på 25 pct. Denne periode er imidlertid ofte for kort for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere, der vælger at flytte til Danmark. Regeringen foreslår derfor en justering af ordningen, så man kan vælge den nuværende løsning eller en ny ordning, hvor personen kan blive i fem år, men til en skatteprocent på 33.

Desuden foreslås det, at forskerne fremover skal kunne gøre brug af ordningen, selv om de har været skattepligtige i Danmark i forbindelse med kortere ophold som gæsteundervisere eller lignende på et universitet inden for de seneste tre år. Justeringen af ordningen ventes at koste ca. 10 mio. kr. årligt i provenutab.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også