Frygt for recession gav optur

Det danske obligationsmarked fortsatte onsdag den seneste tids positive stemning og lukkede endnu en gang med pæne kursstigninger.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs pustede til gløderne under recessionsfrygten hos investorerne, idet banken nu ser amerikansk recession. Det amerikanske centralbankmedlem William Poole kunne ikke ændre på investorernes flugt til sikker havn, selv om Federal Reserve medlemmet vurderer, at det er for tidligt at tale om en recession.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs oplyste onsdag, at de seneste amerikanske nøgletal er tydelige beviser på, at den amerikanske økonomi er på vej i recession. Det får investeringsbanken til at spekulere i yderst kraftige rentenedsættelser i år fra den amerikanske centralbank. Goldman Sachs venter, at den amerikanske centralbank vil sænke renten fra de nuværende 4,25 pct. og helt ned til 2,50 pct. inden udgangen af i år.

»Det er ikke en kæmpe overraskelse, at Goldman Sachs nu ser amerikansk recession, idet der er flere tegn på en dyster udvikling, som ligner udviklingen forud de seneste recessioner,« udtalte chefanalytiker hos Nordea Markets, Johnny Bo Jakobsen, til RB-Børsen onsdag.

»Vi vurderer, at der er en ganske høj risiko for recession, men at økonomien lige med nød og næppe undgår en egentlig recession,« tilføjer chefanalytikeren.

Investorerne havde onsdag set frem til en tale fra det amerikanske centralbankmedlem William Poole, som slog fast, at det endnu er for tidligt at snakke om en recession.

»Det er for tidligt at afgøre, hvorvidt problemerne forbundet til det amerikanske boligmarked vil medføre en amerikansk recession,« udtalte det stemmeberettigede centralbankmedlem, William Poole. »Jeg venter en økonomisk vækst for helåret i år, og centralbanken vil nøje vurdere risiciene for en recession og for inflationen,« bemærkede Poole.

RB-Børsen

..

BRANCHENYT
Læs også