Ny kritik af B&O's bestyrelse

LD mener, at fyringen af B&O-direktør burde være foregået anderledes.

Bestyrelsen for Bang & Olufsen kritiseres nu også af selskabets største aktionær. LD - Lønmodtagernes Dyrtidsfond - er forbavset over ugens begivenheder i Struer-koncernen.

Især B&O's bestyrelsesformand, Jørgen Worning, har de seneste dage været udsat for hård kritik af den måde, som afskedigelsen af koncernchef Torben Ballegaard Sørensen foregik på. Analytikere og eksperter i ledelse peger på, at det virker underligt, at den adm. direktør onsdag står for skud og præsenterer et negativ regnskab, mens bestyrelsen så fyrer ham mindre end et døgn efter.

»Det har øget blæsten om selskabet yderligere. Det havde nok vakt mindre opsigt, hvis det var foregået på en anden måde. I den nuværende situation bakker vi op om Worning,« siger vicedirektør Dorrit Vanglo, LD, der sidder på 12 pct. af stemmerne i Bang & Olufsen.

Fredag opstod der forlydender om, at Jørgen Worning skal skiftes ud allerede på B&O's generalforsamling i efteråret og afløses af bestyrelsesmedlem Niels Bjørn Christiansen. Det afvises dog blandt af de involverede.

BRANCHENYT
Læs også