Carlsberg-drama til sidste dråbe

Bryggeriet fortæller i dag, at det vil bruge 104 mia. kr. sammen med Heineken på købet af S&N.

Der er drama til den sidste sjat øl i Carlsbergs kamp for at overtage Scottish & Newcastle.

En meget langstrakt belejring over mere end tre måneder slutter i dag kl. 13. i London. Her vil skotterne endelig acceptere at opgive selvstændigheden efter 259 år og positionen som Storbritanniens sidste store uafhængige bryggeri.

Carlsberg og Heineken, som sammen vil købe S&N for at dele de enkelte forretninger imellem sig, måtte i går igen bede om en forlængelse af tidsfristen. De britiske børsmyndigheder havde ellers forlænget fristen én gang med en uge og fristen til i dag er den sidste mulighed.

»Processen er stadig i gang. Og så længe det er tilfældet, har jeg ingen kommentarer,« siger Carlsbergs topchef Jørgen Buhl Rasmussen fra forhandlingerne i London som foregår på S&N's hjemmebane i form af lokalerne hos deres advokater, Linklaters.

Det er imidlertid ikke købsprocessen, som er i gang længere. S&N har rullet om på ryggen og strakt våben. Tilbage er kun formaliteter og en aftale om den interne afregning i konsortiet. Carlsberg, Heineken og S&N skriver, at de har afsluttet den finansielle gennemgang på en tilfredsstillende måde, og at der er opnået enighed om de pensionsforpligtelser køberne skal overtage. Samt at finansieringen er helt på plads.

Derimod mangler man stadig to mindre forhindringer:

To forhindringer


..

BRANCHENYT
Læs også