Aktielyst gav store kursfald

Formiddagens massive optur på de europæiske aktiemarkeder blev afgørende for torsdagens kursfald på obligationsmarkederne. Det skete efter de seneste ugers aktiefald, da vækstbekymringerne har været det overskyggende tema hos investorerne.

Den toneangivende 10årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, lukkede torsdag 0,79 point lavere i kurs 98,99 med en effektiv rente på 4,13 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,40 point lavere i kurs 90,35 med en effektiv rente på 5,05 pct.

Opturen i de europæiske aktiemarkeder havde udgangspunkt i finanssektoren, som steg grundet onsdag aftens hjælpetiltag.

»Nyheden om et udkast til en hjælpepakke til genforsikringsselskaberne fra de amerikanske tilsynsmyndigheder er yderst positivt for aktierne. Det spreder positive ringe i vandet, specielt til den finansielle sektor,« vurderede seniorøkonom hos Handelsbanken, Rasmus Gudum-Sessingø, til RB-Børsen.

Det tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer overraskede torsdag formiddag, da det viste en stigning til 103,4 i januar i forhold til 103,0 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et fald til 102,3. Værdien for december var det laveste niveau i to år.

»Der er kun en meget, meget lav risiko for, at den tyske økonomi vil ramme en recession. De tyske eksportvirksomheder har fortsat pæne ordrebøger, og der er tegn på, at forbrugertilliden vil vinde en del af det tabte tilbage i løbet af i år,« bemærkede økonom hos Citigroup, Jürgen Michels, til Bloomberg News.

I den sene handel fik investorerne svage tal fra det amerikanske boligmarked. Salget af eksisterende boliger faldt til 4,89 mio. enheder i december opgjort på annualiseret basis. Faldet var større end ventet, idet analytikere havde estimeret et fald til 4,95 mio. boliger fra 5,00 mio. enheder i november.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,472 dollar, og dermed blev dollaren svækket betydeligt.RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også