Investering i kampfly kulegraves

En af landets førende forsvarseksperter tror ikke på, at vi får det bedste kampfly til prisen.

Forsvarets rolle i Danmarks forestående køb af nye kampfly for op mod 30 mia. kr. skal kulegraves af uafhængige eksperter, fastslår Forsvarsministeriet i et notat, skriver Ingeniøren.

Kulegravningen vil især have fokus på, om forsvaret har givet fyldestgørende oplysninger til Folketinget til den politiske behandling af milliardinvesteringen i nye kampfly, der efter planen skal afløse de F-16-fly i 2010.

Forsvarsekspert Peter Viggo Jakobsen mener, at det er på tide, at Forsvarsministeriet kommer med et udspil.

»Der er efterhånden en del ting, som ser underlige ud i dette forløb, og en undersøgelse kan måske skabe klarhed over mulige mangler i forsvarets arbejde. Det kræver dog, at eksperterne får frie hænder og rettidig adgang til al nødvendig dokumentation,« siger Peter Viggo Jakobsen, lektor i international politik ved Københavns Universitet, til Ingeniøren.

Ministeriet mener dog, at kulegravningen blot er en ekstra kvalitetskontrol af forsvarets arbejde.

»Jeg opfatter generelt en ekstern kvalitetssikring som uvildige øjne, der skal vurdere, om konklusioner og anbefalinger er hensigtsmæssige i forhold til det materiale, som danner grundlag konklusioner og anbefalinger,« siger kontorchef Kim Jesper Jørgensen til Ingeniøren.

Trak sig i protest


..

BRANCHENYT
Læs også