Topmøde i London

STORBRITANNIEN Lederne fra EU's fire største økonomier og EU-Kommissionens formand trådte tirsdag sammen i London for at tale om, hvordan Europa skal komme bedst muligt ud af den seneste turbulens på finansmarkedet og holde sig på ret køl.


Den britiske premierminister Gordon Brown var vært for mødet, der fandt sted sent tirsdag, hvor deltagerne var Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy, Tysklands kansler Angela Merkel, Italiens afgående premierminister Romano Prodi samt EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso.

Forud for forhandlingerne erkendte Barroso, at Europas økonomi ikke er »fuldstændig immun« over for en amerikansk nedgang i økonomien, men understregede, at »ingen taler om recession i Europa«:

»Men der er turbulens på de finansielle markeder.«En talsmand for Brown sagde, at de fem ledere blandt andet drøftede europæisk samarbejde under eventuelle finansielle kriser og større gennemsigtighed i bankernes regnskaber.

Brown forsøgte desuden at få opbakning til sine planer om at gennemføre reformer i internationale institutioner som Den International Valutafond (IMF) og Verdensbanken.
BRANCHENYT
Læs også