Morten Lund stifter nyt selskab

Nyhedsavisens regnskab er endnu ikke tilgængeligt. Til gengæld er hovedaktionær Morten Lund på banen med et nyt anpartsselskab, der har til formål at yde finansiering til Nyhedsavisen.

Mens Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fortsat venter på regnskaberne fra 365 Media Scandinavia og Nyhedsavisen, er hovedaktionær Morten Lund på banen med et nyt anpartsselskab.

Selskabet, der hedder 365 New, blev stiftet 28. juli med det formål at yde finansiering til og/eller eje aktier i 365 Media Scandinavia, der er ejer af Nyhedsavisen og Morgendistribution Danmark. Det fremgår af Erhvervs- og Selskabsstyrelsens rapport om det nye selskab.

Morten Lund udgør både direktion og bestyrelse i det nye anpartsselskab, som han har skudt de obligatoriske 125.000 kr. ind i.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Lund om etableringen af det nye selskab.

Regnskab stadig på vej
Samtidig er der ikke sket fremskridt i forhold til indleveringen af 365 Media Scandinavias og Nyhedsavisens regnskaber. De skulle være indleveret den 21. juli, men det er ikke sket trods løfter fra både Morten Lund og Nyhedsavisens adm. direktør Morten Nissen Nielsen.

Hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen afventer man fortsat regnskab og har tidligere sagt, at Nyhedsavisen i praksis har indtil midten af august til at indlevere sit regnskab, men den udmelding er man veget bort fra.

»Jeg kan ikke oplyse den præcise dato for, hvornår skifteretten bliver inddraget. Vi ønsker ikke at give Nyhedsavisen en ny dato for sidste frist,« sagde kontorchef Lars Bunch i går til Journalisten.dk.

Og nyheden om det amerikanske ventureselskab Draper Fischer Jurvetsons ankomst har ingen effekt.

»Vi er fuldstændig ligeglade med den nye investor. Hvis Nyhedsavisen ikke kommer med regnskabet, kan avisen tvangsopløses.«

Nyhedsavisen fremviste onsdag det ikke-reviderede regnskab til dagbladet Børsen. Tallene viste et underskud på 426 mio. kr. for 2007. Men revisoren Info:Revision ønsker ikke at skrive under uden forbehold, før man har set samtlige penge fra den nye investor fra Amerika. Efter sigende drejer det sig om et trecifret millionbeløb, men det er ikke bekræftet.

Kapital er væk
De ændrede ejerforhold i 365 Media Scandinavia betyder, at Morten Lunds ML Medie fremover ejer 85 pct. efter det amerikanske kapitalindskud, mens islandske Stodir Invest nu må nøjes med 15 pct. i stedet for 49 pct. Det efterlader kun en ringe chance for at nogle af de mere end 600 mio. kr., som gratisaviseventyret har kostet, tilbage.

BRANCHENYT
Læs også