Flere lyspunkter i 2008

Midt i aktienedturen er der ikke mange, der tør vove pelsen med forudsigelser for det nye år. Traditionen tro vover en af Danmarks største kapitalforvaltere Formuepleje pelsen.

Foto: AP/Bernd Kammerer Foto: AP/Bernd Kammerer

Der er nok at blive deprimeret over ved indgangen til 2008. Det er længe siden, et nyt år har tegnet så dystert, men midt i al pessimismen og sortsynet ser kapitalforvalteren Formuepleje trods alt lyspunkter.

Her giver selskabets investeringschef, Søren Astrup, 10 bud på, hvad han forventer vil kendetegne året på de finansielle markeder. Ifølge ham er et varieret og usikkert år i vente, med fokus på forsigtighed.

Samtidig opsummerer vi, hvordan det gik med de 10 bud, han for et år siden afgav om 2007. Der kan sættes spørgsmålstegn ved mindst halvdelen af profetierne, hvilket vidner om, at 2007 var et svært år for investorer.

Her følger Søren Astrups 10 bud for 2008:

1

Ingen recession i USA. Væksten har været for nedadgående siden sommeren 2006, og der er ikke tvivl om, at subprimekrisen har ramt og fortsat rammer realøkonomien negativt.

Flere forhold peger dog på, at ægte recession i USA ikke bør være et hovedscenarium for 2008: Et forholdsvist dynamisk arbejdsmarked med høj produktivitetsfremgang er et miljø, der ikke får forbrugerne til at gå i købestrejke trods moderat stigende arbejdsløshed. En lav dollarkurs hjælper amerikansk eksport. Sunde balancer blandt virksomhederne. En centralbank, som er villig til at afbøde de negative effekter af finanskrisen.

2..

BRANCHENYT
Læs også