Obligationer: Satte sig yderligere

Det danske obligationsmarked tabte lidt terræn i løbet af torsdagen, idet erhvervstillidsbarometeret for eurozonen ikke formåede at overraske investorerne. Den tidligere amerikanske centralbankchef Alan Greenspan præciserede onsdag morgen sin udtalelse fra tidligere på ugen, der af enkelte analytikere blev tolket, som en medvirkende årsag til de seneste dages finansielle uro. Dagens øgede tillid til aktiemarkederne var med til at presse obligationskurserne.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå torsdag 0,11 point lavere i kurs 100,39 med en effektiv rente på 3,94 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,10 point lavere i kurs 92,47 med en effektiv rente på 4,80 pct.

Erhvervstillidsbarometeret i eurozonen, som blev præsenteret torsdag formiddag, bød ikke på nogen overraskelser. Barometeret steg marginalt til 55,6 i februar i forhold til 55,5 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en marginal stigning til 57,7...

BRANCHENYT
Læs også