Aktier: Fremgang med bred opbakning

C20-indekset åbnede 0,8 pct. højere i 459,87, efter at de store europæiske fondsbørser var præget af en positiv stemning. Vindmøllebranchen kom mandag i positivt lys med en artikel i Wall Street Journal, mens Group 4 Securicor overraskende fremsatte et købstilbud på et atomkraftanlæg.

Vestas åbnede 2,2 pct. højere kurs 281,5. Den anerkendte finansavis The Wall Street Journal skrev mandag morgen, at store spillere i energibranchen arbejder på at etablere gigantvindmølleparker i Texas. The Wall Street Journal nævner olieselskaberne BP Plc og Shell Group, som angiveligt skulle samarbejde med en Goldman Sachs ejet kapitalfond.

The Daily Telegraph satte mandag morgen fokus på Group 4 Securicor, idet det dansk/britiske selskab overraskede med et købstilbud på et britiske atomkraftanlæg. Avisen bemærkede, at det franske energiforsyningsselskab, Areva, også er en af i alt syv budgivere. Anlægget er sat til salg af den britiske stat. The Daily Telegraph skriver, at Group 4 Securicor ikke har aktiviteter af denne type, men har berøring med branchen ved sit amerikanske datterselskab, Wackenhut. Wackenhut har flere vagt- og sikkerhedskontrakter med amerikanske atomkraftanlæg. Group 4 Securicor åbnede 1,0 pct. højere i kurs 21,2...

BRANCHENYT
Læs også