Finansfokus - fredag

De danske investorer går en spændende fredag i møde, mens de udenlandske investorer kan forvente en mere stille dag på kontoret. Dagens hovedattraktion bliver regnskabstallene fra C20-medlemmet DSV.

DSV aflægger helårsregnskab. Investorerne havde sat næsen op efter en opjustering i regnskabet for tredje kvartal, men opjusteringen udeblev. I stedet afleverede vejtransportkoncernen regnskabstal, som lå under analytikernes forventninger. Efter regnskabsaflæggelsen blev DSV-aktien presset 7 pct. lavere. Det svage resultat for tredje kvartal skyldes en uventet opbremsning i den organiske vækst samt pres på indtjeningsmarginalen i Road-divisionen. Analytikerne delte sig i to lejre. Den ene lejer så kursfaldende som en god mulighed for køb i DSV-aktien, mens den anden lejer sænkede anbefalingerne på DSV.

DSVs forventninger til 2007 og udviklingen i integrationen af opkøbte Frans Maas vil tiltrække stor opmærksomhed, men investorerne vil også nøje studere udviklingen af de overraskende negative momenter fra tredjekvartalsregnskabet. Investorerne håber, at problemerne er mere af engangskarakter, og at DSV kan afbøde for presset på indtjeningsmarginalen ved at øge priserne...

BRANCHENYT
Læs også