Aktier: Nye skuffelser fra DSV

C20 endte ugen med en rolig handelsdag og sluttede 0,1 pct. lavere i 466,77. DSV var undtagelsen, der med et skuffende regnskab fredag, tog et gevaldigt dyk. De europæiske indeks lå som det danske med marginale udsving fredag.

Det skar i øjnene hos markedsdeltagerne, da de så regnskabet fra DSV fredag morgen. Aktien lukkede 4 pct. lavere i kurs 960. Transport- og logistikkoncernen skuffede med en driftsindtjening på 1,22 mia. kr. for 2006, mens analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af RB-Børsen ventede at se en driftsindtjening på 1,5 mia. kr. For 2007 venter ledelsen hos DSV en driftsindtjening på 1,51 mia. kr. i 2007, og ligger også her lavere end analytikernes prognoser. To kvartaler i træk har koncernen skuffet markedet.

- De skuffer meget. Både tallene for 2006 og forventningerne til 2007 var lavere end ventet. DSV plejer at give konservative prognoser, men her var selskabets forventninger en spids mere konservativt, end markedet havde regnet, siger chef for Trading i Danske Markets, Mads Zink, til RB-Børsen...

BRANCHENYT
Læs også