Obligationer: Endte lavere efter pres i sen handel

Fredagen blev afsluttet med et par slag i bolledejen, efter ar overraskende stærke amerikanske nøgletal gav pres på obligationskurserne. De amerikanske byggeomkostninger og Chicago PMI blev dagens afgørende faktorer.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,23 point lavere i kurs 99,85 med en effektiv rente på 4,04 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,18 point lavere kurs 91,92 med en effektiv rente på 4,85 pct.

Ved eftermidagstid fik investorerne den amerikanske opgørelse over privatforbruget og den personlige indkomst, som også indeholder inflationsindikatoren PCE-deflatoren. Kerne-PCE-deflatoren var lidt overraskede med en stigning på 0,3 pct. på månedsbasis i februar. Ifølge Blomberg News' analytikerrundspørge lød konsensusestimatet på 0,2 pct. efter seneste stigning på 0,3 pct. I modsat retning trak privatforbruget, hvor analytikerne fokuserede på udvikling i realprivatforbruget. Realprivatforbruget, som er renset for inflation, skuffede med en stigning på 0,2 pct. efter en stigning på 0,3 pct. i januar og 0,4 pct. i december. Mindre fokus blev der lagt på "headline-tallet", som steg 0,6 pct. efter en fremgang på 0,5 pct. i januar...

BRANCHENYT
Læs også