Finansfokus - torsdag

De danske investorer må torsdag nøjes regnskaber fra sidepapirerne, men regionalbankerne vil sørge for, at dampen bliver holdt oppe.

Roskilde Bank vil tiltrække opmærksomhed med sit regnskab for første kvartal. Roskilde Bank venter en fremgang i forretningsomfanget på 12 pct. i 2007. Regionalbanken Forstædernes Bank har også annonceret, at torsdagen skal bruges til regnskabspræsentation for første kvartal. Banken ser lyst på fremtiden og venter, at basisindtjeningen i 2007 vil stige 9 pct. til 360 mio. kr. Ringkjøbing Bank vil repræsentere småbankerne med sin regnskabsaflæggelse for kvartalet.

På den anden side af Øresund rettes øjnene mod Ericsson Group. Ericssons hovedaktivitet er mobilnetværksenheden, som skaber netværket til mobiltelefonerne, mens selve mobiltelefonenheden, Sony Ericsson, blot er en "sidebusiness". Det forholder sig akkurat modsat for finske Nokia. Seneste uges regnskab fra Nokia viste fortsat pres på Nokias netværksenhed, hvilket skabte lidt bekymringer for Ericssons netværksmobilenhed. Så investorerne håber, at Ericssons regnskab vil vise, at presset ikke er branchebetonet...

BRANCHENYT
Læs også