Aktier: Lille fremgang i vente

Efter torsdagens yderst positive udvikling ventes de europæiske fondsbørser at opleve fine plusser i fredagens indledende handel. C20-indekset endte torsdag 1,4 pct. højere i 485,35.

Fredag er der ikke planlagt virksomhedsoffentliggørelser af nævneværdig karakter, så investorerne vil være ekstra opmærksomme på den generelle stemning. I eftermiddag præsenteres de amerikanske forbrugerpriser for maj. Opgørelsen over forbrugerpriserne har potentialet til at sætte tonen på de globale finansmarkeder.

Vestas imponerede torsdag med et kurshop på 5,5 pct. til kurs 386. Den massive fremgang blev understøttet af en fortsat stigende oliepris, som gav energibranchen et løft. Den amerikanske referenceolie, WTI, ligger fredag morgen i 67,7 dollar pr. tønde, hvilket er tæt på højeste niveau i ni måneder. Vestas var også i fokus grundet muligheden for ordrer fra den indiske virksomhed Intex Technologies, som har planer om at opstille en række vindmøller i det sydlige Indien. Vestas er i gang med at bygge koncernens første fabrik i USA. Torsdag blev første spadestik til vingefabrikken i Windsor i delstaten Colorado taget, og går alt vel, er fabrikken klar til produktion i 2008...

BRANCHENYT
Læs også