Finansfokus

Investorerne vil onsdag se frem til årsregnskabet fra Danisco, mens Hennes & Mauritz er klar med sit halvårsregnskab på den anden side af Øresund. I USA præsenteres kvartalsregnskab fra investeringsbanken Morgan Stanley.

Danisco kommer med ugens C20-regnskab, når tallene fra regnskabsåret skal præsenteres. I begyndelsen af maj stjal Danisco overskrifterne, da selskabet solgte sin aroma-division, Flavours, til schweiziske Firmenich for en pris på 3,36 mia. kr., hvilket var klart mere end analytikernes tidligere værdifastsættelse på 2-2,5 mia. kr. af divisionen. Efterfølgende fik Danisco-aktien også roser med på vejen fra finanshusene. Tom Knutzen overtog direktørposten ved regnskabsårets begyndelse og øgede fokuseringen på driftsmarginalen med strategiplanen "Unfolding the potential".

- Salget af Flavours-divisionen var et led i strategiplanen, og det har givet øget spekulation om sukkerdivisionens fremtid. På to-tre års sigt vurderer vi, at sukkerdivisionen er en frasalgs-kandidat, men næppe på kort sigt, udtaler aktieanalytiker Holger Smitt fra Sydbank, som har den positive overvægt-anbefaling på Danisco...

BRANCHENYT
Læs også