Halvårsresultat fra Jyske Bank

De første danske regnskabsaflæggelser begynder at tikke ind, mens den udenlandske regnskabssæson kører i højeste gear. Tirsdag fremlægger Jyske Bank sine tal for første halvår.

Jyske Banks halvårstal vil tiltrække opmærksomhed fra investorerne i banksektoren. Spekulationerne og bekymringerne om den danske banksektor har floreret de seneste måneder, hvilket er sket i kølvandet af generelle bekymringer om de globale bankaktier. Fra de store nordiske banker har investorerne allerede fået gode regnskaber fra Svenska Handelsbanken, Nordea og SEB, hvilket har hjulpet lidt på forventningerne til den danske banksektor. Jyske Bank vurderede i regnskabet for første kvartal, at banken vil få en nulvækst i indtjeningen i 2007, efter at bankens basisindtjening steg 14,5 pct. i første kvartal. Jyske Bank viste i 2006, at bankens holdning til prognosegivning er noget tilbagelænet, da banken overraskede ventede længe med at opjustere indtjeningsprognosen. I 2006 skulle Jyske Bank ind i november før investorerne blev stillet indtjeningsfremgang i udsigt. Så investorerne vil spændt afvente, hvor længe Jyske Banks nulvækstprognose vil holde i 2007. I en analyse fra den 14. april gav Danske Bank den jyske konkurrent en hold-anbefaling med en fair value på 425, men bemærkede, at Jyske Banks tilbagekøb af egne aktier kan drive aktien over fair value.

FLSmidth/FFE Minerals' finske konkurrent Outokumpu fremlægger halvårstal. Producenterne af anlæg til minekoncernerne oplever massive vækstrater grundet branchens seneste års optur kombineret med tidligere års afventende investeringslyst i minebranchen...

Læs også