Aktier: Carlsberg øger budet S&N

Under de hjemlige himmelstrøg er fokus torsdag morgen rettet mod Carlsberg, idet Carlsberg og hollandske Heineken hæver budet på britiske Scottish & Newcastle.

C20-indekset åbner 0,3 pct. lavere i kurs 488,06. Finanssektoren er i søgelyset efter nedskrivninger fra britiske Barclays. Nedskrivningerne tog luften ud af spekulationerne i markedet. Blandt sidepapirerne er søgelyset rettet mod D/S Norden og Royal Unibrew, som oplever kursfremgang.

Carlsberg falder 1,2 pct. til kurs 640. Carlsberg/Heineken har forhøjet tilbuddet til aktionærerne i Scottish & Newcastle til 750 pence pr. aktie. Det løfter aktiekursen på Scottish & Newcastle 3,3 pct. til 765 pence. Buddet værdiansætter Scottish & Newcastle til en værdi efter gæld på 7,3 milliarder pund og en værdi før gæld ("enterprise value") på cirka 9,7 milliarder pund. Det nye bud er en forhøjelse på 30 pence pr. aktie, og Carlsberg påpeger, at det nye bud giver en præmie på 41pct. oven i aktiekursen på 531 pence, som var gældende 28. marts 2007 (dagen umiddelbart før, der første gang opstod spekulation omkring et muligt bud på Scottish & Newcastle)...

Læs også