Aktier: Topdanmark og FLS imponerede

Topdanmark og FLSmidth var regnskabsaktuelle på en dag, hvor C20-indekset blev knaldet 1,3 pct. lavere til 455,55. Regnskabet fra FLS indeholdt en opjustering af forventningerne til helåret, mens Topdanmark leverede en nedjustering. Blandt de helt store tabere var APM og Torm.

FLSmidth, der lukkede 2,7 pct. lavere i 492, afleverede regnskab for tredje kvartal. For tredje gang i år opjusterede FLS forventningerne. Ordrebeholdningen er siden årets begyndelse steget 37 pct. til 24,9 mia. kr., hvilket indikerer et fortsat meget aktivt marked. Driftsoverskuddet (EBIT) steg til 1244 mio. kr. fra 448 mio. kr., mens omsætningen steg til 13,5 mia. kr. fra 8,6 mia. kr.

- FLSmidth kom med et flot regnskab. Omsætningen er lavere end ventet, men indtjeningen er højere, så derfor er indtjeningsmarginen bedre end ventet. Det gør sig især gældende for cementforretningen, at marginen er bedre. Vi er omkring toppen af aktivitetsniveauet i cementfabrikken, og spørgsmålet er, hvor længe vi kan blive her. I Minerals-forretningen bør der derimod være meget mere at hente de kommende år, sagde analytiker Thomas Hundebøll fra Alm. Brand Henton...

Læs også