Aktier: Oliehop sender C20 til tælling

Genmab er nu klar til at blive et medicinalselskab med Ofatumumab, som er godkendt i de indledende fase III tests, og Genmab leverede et ekstremt kurshop i et generelt surt marked. De tre store europæiske fondsbørser fik udbygget dagens fald og lå i omegnen af 1,4-1,9 pct. nede, efter en markant stigning i olieprisen. Israels vicepremiereminister Shaul Mofaz sagde, at Iran er på vej med et gennembrud i landets atomprogram og frygt for indgriben fra USA og/eller Israel vil afbryde oliestrømmen presser prisen på. Det danske C20-indeks følger markedsstemningen og falder 1,5 pct. til 411, transportsektoren er hårdest udsat, hvor APM, DSV, D/S Norden og SAS blev trukket i bund.

- Vi fik bedre end ventede makrotal fra USA, men olieprisens optur fik hurtigt bugt med det aktieløft. Og det er solide fald i C20-indekset, vi ender med, sagde aktiehandler Klaus Andersen fra Jyske Bank.

Genmab-aktien lukkede 27,6 pct. højere i kurs 328. efter torsdagens optur på knap 13 pct. Genmab leverede torsdag efter lukketid en markant overraskelse med de gode fase III-test for sit vigtigste aktiv, Ofatumumab...

BRANCHENYT
Læs også