Økonomiske nøgletal lækker

Lækager af økonomiske nøgletal kan have ført til såkaldt insiderhandel med værdipapirer. Thor P. strammer op på reglerne om udlevering af fortrolige papirer.

Lækager om økonomiske nøgletal fra regeringens minister- og embedsmændskontorer eller politikere til pressen kan have ført til, at spekulanter - på grund af denne interne viden - har scoret kassen på handel med værdipapirer. Finansminister Thor Pedersen (V) oplyser i et svar til Folketingets Finansudvalg, at han de seneste fem år en række gange har konstateret "lækager af materiale indeholdende markedsfølsomme informationer".

- I de tilfælde, hvor lækager af materialet må have fundet sted, har det ikke været muligt at vurdere, hvorfra lækagerne stammer. Samtidig er det ikke muligt konkret at vurdere konsekvenserne af lækagerne. Det er dog sandsynligt, at lækagerne - senest i august 2006 - kan have haft nogen betydning for handlen med værdipapirer i timerne op til offentliggørelsen, skriver Thor Pedersen, som strammer op på reglerne...

BRANCHENYT
Læs også