Nationalbanken afviser risiko for priskollaps

Nationalbanken afviser, at de faldende priser på boligmarkedet i København og Århus er en forløber for et generelt kollaps på boligmarkedet.

På landsplan er parcel- og rækkehuse steget med 1,2 procent i løbet af 1. kvartal 2007, mens ejerlejlighederne er faldet med 1,8 procent.

Københavns-området har været særlig hårdt ramt af sivende priser, men Nationalbankens direktør Niels Bernstein afviste risiko for frit fald i boligpriserne, da han i dag talte på Realkreditrådets årsmøde i København.

»Stemningsskiftet synes at have været mest markant i hovedstadsområdet. Det er også i København, at vi på det seneste har set fald i boligpriserne – især for ejerlejligheder. Det afspejler, at kvadratmeterpriserne er kommet meget højt op, og at udbuddet af nybyggede boliger har taget fart. Byggeriet reagerer altid med en vis forsinkelse på stigende boligpriser. Den økonomiske vækst i hovedstadsområdet er dog stadig høj, og der er tilgang af indbyggere fra resten af landet. Det vil lægge en bund under priserne,« sagde Nils Bernstein...

BRANCHENYT
Læs også