Skat underminerer opsparing

Pensionsskat Pensionsselskaber, arbejdsgiverorganisationer og fagforeninger kritiserer regeringens forslag til pensionsafkastskat skarpt.

Skatteministeriet går nu i forhandlinger med Forsikring & Pension om en ny model for pensionsafkast. Foto: Mik Eskestad. AP/Mik Eskestad

Kritikken hegler ned over regeringens forslag til fremtidig skat på pensionsafkast.

Skatteministeriet foreslår to satser alt efter opsparingsform. Det vil tvinge forsigtige danskere over i mere risikable pensionstyper.

Den skarpe kritik fra bl.a. Dansk Industri, Akademikernes Centralorganisation, LO og pensionssektoren får nu Skatteministeriet til at gå i forhandlinger med Forsikring & Pension for at finde en anden model. Det glæder PFA Pension, der kalder den foreslåede model for umulig at forklare kunderne.

»Den giver pensionssektoren et enormt forklaringsproblem, som er umuligt at løfte. Folk vil føle sig hårdere beskattet i gennemsnitsrentemiljøet. Det vil presse opsparerne over i markedsrenteprodukterne, og det gælder også dem, som i virkeligheden foretrækker den tryghed, der ligger i gennemsnitsrenteproduktet. Vi undrer os over, at skattesatserne skal afgøre opsparingsformen, så vi håber, der findes en løsning,« siger direktør Nina Christensen, PFA Pension.

Uheldigt forslag

..

BRANCHENYT
Læs også