S og SF stadig klar med løn-milliarder

Både Socialdemokraterne og SF er stadig klar til at smide et par ekstra milliarder til de kommende overenskomstforhandlinger for de offentlige ansatte.

socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt. foto: Polfoto/Jonas Pryner Andersen. PRYNER ANDERSEN JONAS

Der skal smides ekstra penge i puljen, inden forhandlingerne om nye overenskomster for de cirka 800.000 offentlige ansatte for alvor går i gang. Socialdemokraterne og SF var mandag på besøg i LO, og de to partier lovede at leve op til løfterne fra valgkampen. Derfor skal der afsættes flere penge til forhandlingerne end tidligere planlagt. Sommerens økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen har ellers sat et niveau, men det er ifølge de to partier ikke nok.

- Vi vil afsætte fem milliarder ekstra over tre år, så de offentlige ansatte kan få et lønløft. Vi er nødt til at acceptere, at der er et arbejdskraftproblem i den offentlige sektor. Det gør indtryk på os, at der er nogle områder, der halter bagud, men det er vigtigt at overlade det til parterne selv at forhandle, sagde Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt efter mødet...

BRANCHENYT
Læs også