Dansk Erhverv: Ny vækststrategi for dansk forskning ønskes

- Vi savner nogle konkrete bud på, hvordan vi skaber rammerne for, at vi også om 20 år har råd til velfærd, siger forskningspolitisk chef Jannik Schack Linnemann fra Dansk Erhverv, der er talerør for videnserviceerhvervene.

Det er positivt, at Danmark er godt på vej mod at indfri EU’s Barcelona-målsætning. Desværre ser det ikke ud til, at regeringen holder fanen tilstrækkeligt højt, når det gælder om at sætte et nyt vækstmål for vores investeringer i forskning, mener Dansk Erhverv, der peger på, at selvom vi realiserer Barcelona-målet i 2010 og fastholder niveauet herefter, kommer vi til at halte bagefter vores konkurrenter på den globale scene.

- Danmark skal konkurrere på viden, innovation og kreativitet, og at forskning er en vigtig ingrediens. Det private erhvervslivs forskning skal geares med flere offentlige forskningskroner i ryggen. Større forskningsmæssige ambitioner vil kun understøtte universiteternes bestræbelser på at begå sig i det fine internationale selskab og det massive behov for at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft fra hele kloden og udenlandske investeringer til danske virksomheder, siger Jannik Schack Linnemann...

Læs også