Imperiet fra Jyderup Statsfængsel

økonomisk kriminalitet Selvom kontoret var en cellen i et statsfængsel fik en bedrageridømt indsat etableret en ejendomskoncern.

Mens han sad i Jyderup Statsfængsel, fik Per Ulrich Karpf ansættelse som salgsdirektør i et ejendomsfirma med forgreninger rundt om i verden. Det havde netop etableret sig i København. På den stadigt fungerende hjemmeside, www.fininvest.dk, kan man på forsiden se et billede af en imponerende oplyst bygning fotograferet lidt på sned.

Bygningen ligger på Nicolai Eigtveds Gade, og umiddelbart får den besøgende det indtryk, at man her betragter Fininvests danske hovedkontor. Men det er altså Skatteministeriet.

Fininvests ligger mere ydmygt i den af ”Michael Stoltenborgs” nyindkøbte lejlighed på 149 kvadratmeter på Nicolai Eigtveds Gade 34, 1 tv.. Den er indkøbt ved hjælp af falske underskrifter, falske lønsedler og en falsk årsopgørelse. Hertil blev der på firmaets regning indkøbt dyre kontormøbler og lidt rigeligt med store fladskærme.

På hjemmesiden kan man læse, at Fininvests gennemsnitlige afkast tidligere har ligget på 15,55 pct. Men der er tilsyneladende ikke tale om en virksomhed med åbne arme over for almindelige lønmodtagere:

»Vi beder dem have forståelse for, at mindste investeringsbeløb, fra vor virksomheds side, er fastsat til 100.000 euro.«

Hvor de historiske afkastberregninger stammer fra er lidt usikkert. For Fininvest ApS blev stiftet for et halvt år siden. Alligevel har Fininvest foruden investeringer herhjemme en spidskompetence i det svenske, tyske, spanske og serbiske ejendomsmarked.

Direktøren

..

Læs også