Hjernen i Jyderup

Ung fange formåede at købe ejendomme for stort tocifret millionbeløb.

Mens de sad i Jyderup Statsfængsel lykkedes det sidste år for en håndfuld fanger ved hjælp af falske papirer at købe ejendomme for et større tocifret millionbeløb.

Morgenavisen Jyllands-Posten berettede i juledagene om, hvordan et par indsatte købte bl.a. et hus tilhørende en fængselsbetjent i en bekvem køreafstand på kun fem minutter fra statsfængslet.

Desuden forsødede flere indsatte deres tilværelse ved hjælp af kreditkort udstedt i andres navne, og deres kørekomfort var helt i top takket være købet af blandt andet en Audi A6 og en Cadillac.

På papiret blev indkøbene af såvel ejendomme som biler foretaget af en Michael Stoltenborg, der kunne fremvise en ganske rig dokumentation på en solid indkomst, en stor formue og en adresse ud til Øresund.

Alt dokumentationen var dog falsk.

Virkelighedens Michael Stoltenborg er en jysk bistandsklient, der lagde navn til det store fupnummer uden selv at deltage. Han blev proforma flyttet til den mondæne adresse nord for København, mens blandt andre en 34-årig nu fyret medarbejder fra Bankernes EDB-central leverede en række naturtro forfalskninger af depotudskrifter, årsopgørelser mm.

Bedrageri og svindel

..

BRANCHENYT
Læs også