Milliongevinst til LD-direktør

Jeppe Christiansen står til en større million-gevinst, hvis LD's datterselskab børsnoteres. Allerede nu er hans ejerandel mindst 15 millioner værd. Potentialet er langt større.

Lønmodtagernes Dyrtidsfonds (LD) direktør, Jeppe Christiansen, har ansvar for at investere en million danskeres opsparing for 60 mia. kr. Foto: Casper Balslev Foto: Casper Balslev

Der er potentielt store milliongevinster til ledelsen i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Det skyldes den specielle selskabsform, som adm. direktør Jeppe Christiansen fik igennem i 2004.

Den har givet ham den kritiserede dobbeltrolle, hvor han både skal sikre lønmodtagernes penge og samtidig stå i spidsen for og være medejer af et selskab, der bl.a. lever af at forvalte lønmodtagernes penge.

Den potentielle milliongevinst ligger i direktion og medarbejderes ejerandel af fondsmæglerselskabet FMS Holding, der igen ejer FMS 04. Det er det selskab, der tjener på at administrere lønmodtagernes godt 50 mia. kr. plus ni mia. kr., som kommer fra andre kunder.

Planen er, at det skal børsnoteres i 2012. Ingen ved med sikkerhed, hvad selskabet vil kunne indbringe på det tidspunkt, men siden stiftelsen i 2004/05 er selskabets overskud vokset fra 550.000 kr. til næsten 18 mio. kr. før skat sidste år. Egenkapitalen er nu på 100 mio. kr.

Usikkerhed om tal
Morgenavisen Jyllands-Posten har fået to eksperter i fondsmæglerbranchen til at regne FMS Holdings nuværende værdi ud. De kommer frem til mellem 300 og 750 mio. kr. Prisen afhænger i høj grad af, om LD's milliarder fortsat skal administreres af FMS 04. Er det tilfældet, kan Jeppe Christiansens ejerandel på op til 9 pct. blive til knap 70 mio. kr...

BRANCHENYT
Læs også