Ældre klar til at blive i arbejde

Arbejdsmarkedet hungrer efter folk. Det kan dog løses ved at få ældre til at blive længere. Ifølge Ældre Sagen er mange også indstillet på det.

Arkivfoto

Mange ældre er parat til at tage imod regeringens forslag om et skattefradrag på 100.000 kr., mod at de arbejder fuld tid, fra de er 60 til de er 65 år. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Ældre Sagen, der har spurgt 50-65-årige om deres nuværende og fremtidige situation på arbejdsmarkedet.

Ifølge undersøgelsen er 27 pct. af de adspurgte parat til at tage en ekstra tørn som arbejdstager, hvis de kan få det nævnte skattefradrag. 24 pct. svarede, at de i forvejen har planlagt at arbejde til de bliver 65 år, så resultatet betyder dermed, at skattefradraget vil få ca. dobbelt så mange til at blive længere tid på arbejdsmarkedet, og det synes Peter Halkjær, økonom i Ældre Sagen, er positivt.

»Resultatet sender et signal om, at vi har en arbejdskraftreserve, som kan aktiveres, hvis de bare bliver tilbudt de rette vilkår. Det vil kunne afhjælpe en stor del af problemet med den manglende arbejdskraft, som vi står over for lige nu og i de kommende år,« fortæller han.

Fleksibel arbejdstid

..

BRANCHENYT
Læs også