Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Skatteål på skatteflugt til Panama

Europæiske skatteål søger nu mere sikre gemmesteder end bankerne i Liechtenstein.

Ifølge det svenske nyhedsmedie E24.se er både danskere, franskmænd, svenskere, finnere og hollændere blandt de, som leder efter andre steder at gemme deres penge.

”Vi blev kontaktet af investorer dagen efter at Liechtensten-sagen blev offentlig. Den seneste uge har vi været i kontakt med mere end 50 svenskere,” siger Michael Hoffman fra LP Corporate Services ifølge E24.se.

Nyt gemmested

Panama er et af de nye gemmesteder, hvor formuende europæiske rigmænd ønsker at placere deres midler.

”Investorerene er urolige, stiller mange spørgsmål og ønsker at flytte pengene til mere sikre skatteparadis. Et flertal agter eller har allerede flyttet pengene fra Europa. En omfattende flytning er i gang,” siger Michael Hoffman.

Ifølge Michael Hoffman har de urolige svenskere først og fremmest haft konti i Liechtenstein og Schweiz, men også kontohavere i Monaco og Luxembourg er urolige. I Liechtenstein er pengene oftest placeret i fonde – og mindst 2,5 mio. kr. pr. kunde. I Schweiz er der mindt tale om 1,5 mio. kr. pr. kunde.

Dermed flygter de ubeskattede formuer nu endnu længere væk fra de europæiske skattemyndigheder.

”Formentlig er der tale om betydeligt større summer. Det er vores erfaring. Vi er blot en lille aktør på det svenske marked,” siger Michael Hoffman ifølge E24.se.

BRANCHENYT
Læs også