GF skal betale boligejer erstatning

Efter flere forskellige forklaringer fra GF Forsikring fik en boligejer Ankenævnet for Forsikrings ord for at have krav på erstatning.

Kalkede huse må ikke males med Cempexo. Så skaller de af. Arkivfoto

Der må ventes en del slitage på et gammelt hus. Men der er grænser. Derfor skal GF Forsikring nu betale halvdelen af en boligejers udgifter til at få afrenset og genmalet en villa fra 1870.

GF Forsikring har ellers sagt nej til nogen form for erstatning til en familie med ejerskifteforsikring i selskabet. Familiens nye hus fik en mild K1-påtale for revner og områder med afskalninger i tilstandsrapporten, men da familien flyttede ind i huset, viste det sig at husets tilstand var værre end som så.

Ifølge den boligsagkyndige, som ejeren fik til at vurdere huset, var det gamle hus med kalkede vægge blevet malet med cementmaling, lige inden det blev sat til salg.

Det betød, at huset ikke kunne ”ånde”, og malingen krakelerede over alt. Den såkaldte Cempexo Murfarve anbefales ikke anvendt på overflader, som tidligere er behandlet med kalk.

Forsikringsselskabet afviste igen klagen og påpegede, at sælger aldrig havde fået en garanti for, at huset var korrekt behandlet, og at man desuden slet ikke kan forvente, at et hus i 130 år er blevet behandlet korrekt af skiftende malere.

Det fik familien til at klage til Ankenævnet for Forsikring. Familien krævede, at selskabet skulle dække udbedring af ejendommens facade, fordi det ikke fremgik af tilstandsrapporten, at facaden ikke var behandlet korrekt. Ifølge boligejeren vil en rensning af ejendommen koste op mod 125.000 kr.

Men selskabet siger igen nej til at punge ud. Nogle dage senere tilføjer GF Forsikring, at det også ville være dyrt at vedligeholde huset uden nogen fejlbehandling.

Men kun få dage efter har selskabet skiftet mening igen. Nu mener man pludselig alligevel ikke, at malingen er cementbaseret.

Få dage efter erklærer GF Forsikring sig dog enig i, at huset ikke er blevet behandlet optimalt , men mener alligevel ikke at skulle betale erstatning. Fejlen vil ikke betyde meget for omkostningerne til vedligehold, mener selskabet.

Ankenævnet for Forsikring har placeret sig midt imellem boligkøberen og forsikringsselskabet.

På den ene side kan køber ikke forvente, at huset er behandlet optimalt siden 1870. På den anden side må den omtalte maling ikke bruges til kalkede overflader. Derfor skal GF Forsikring betale halvdelen af prisen for behandlingen af skaden.

BRANCHENYT
Læs også