Ny forsikring for opfindere

Hvis et patent bliver krænket, kan det være rigtig dyrt at føre retssager mod dem, der stjæler idéen. En ny type forsikring dækker omkostningerne til patentsager og gør det dermed lettere for danske virksomheder at håndhæve deres rettigheder.

"Nu har danske virksomheder mulighed for at forsikre sig mod de ofte høje omkostninger, der er ved at håndhæve patentrettigheder. Mindre virksomheder har længe efterspurgt en patentforsikring, og med det nye produkt imødekommes ønsket," siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).

"Små og mellemstore virksomheder patenterer mindre end store virksomheder. Det er et internationalt fænomen. Undersøgelser blandt mindre virksomheder peger på, at det blandt andet skyldes de høje omkostninger til patentretssager. Hvis små og mellemstore virksomheder forudser, at de vil få problemer med at finansiere håndhævelsen af et patent, og derfor patenterer mindre, vil det formindske deres incitament til at forske og udvikle. Det kan skade både virksomhederne og samfundet generelt," siger Bendt Bendtsen ...

Læs også