Danskernes pensioner slipper op

Danskere har udsigt til at leve i op mod 20 år som pensionister, men de fleste vælger pensioner med kun 10 års udbetaling. Det giver mange år uden andet end folkepension og ATP.

Arkivfoto Arkivfoto

Selv om danskerne lever stadig længere, vælger de fleste pensionsordninger med kun 10 års udbetaling.

Det betyder, at tusindvis af danskere løber tør for pensionspenge på et tidspunkt, da de stadig har mange år at leve i, og derfor må nøjes med folkepension og ATP de sidste år af livet.

Ifølge Danmarks Statistik kan danskere se frem til at leve 16 til 19 år som pensionister, og levetiden forventes at blive øget med to år de kommende 10 år. Alligevel vælger de fleste ratepensioner med kun 10 års pensionsudbetalinger. Det viser tal fra landets største pensionsselskab, Danica Pension.

»To ud af tre af vores kunder med en ratepension under udbetaling har valgt kun at få pengene udbetalt over 10 år på trods af, at de fleste kan se frem til ca. 20 dejlige år i den tredje alder. Udover folkepension og ATP er der altså intet økonomisk sikkerhedsnet for de sidste 10 år,« siger Jens Chr. Nielsen, cheføkonom i Danica Pension.

For sent at forlænge

..

BRANCHENYT
Læs også