TDC vender på en tallerken

TDC erkender, at selskabet ulovligt kan være i færd med at sælge 43 medarbejdersommerhuse.

»Da vi tog beslutningen om at sætte de her sommerhuse til salg, var vi ikke bekendt med, at der var nogen tvist om den juridiske ejendomsret,« siger Ulf Lund, kommunikationsdirektør i TDC. Foto: Casper Balslev Foto: Casper Balslev

I går var TDC sikker i sin sag: 43 sommerhuse udbudt til salg er telegigantens ejendom.

Efter at have sovet på sagen lyder der nu helt andre toner.

»Da vi tog beslutningen om at sætte de her sommerhuse til salg, var vi ikke bekendt med, at der var nogen tvist om den juridiske ejendomsret. Nu kan vi så se, at nogen mener, at der er indgået mundtlige aftaler i sin tid om ejerretten, og det er vi nødt til at undersøge,« siger Ulf Lund, kommunikationsdirektør i TDC.

Mål om klarhed
Han understreger, at målet her og nu er at få skabt klarhed over, hvem der reelt set ejer sommerhusene, så sagen kan få en afslutning.

Samtidig indrømmer han, at sagen kan få som konsekvens, at telegiganten bliver nødt til at skrotte salgsplanerne. De er de planer, som har fået de 13.000 ansattes faglige bagland til at skyde med skarpt mod TDCs ledelse og koncernchef og adm. direktør Jens Alder.

»Det er klart, at hvis vi mod forventning ikke måtte have den juridiske ejendomsret til de her huse, sælger vi dem selvfølgelig ikke,« siger han.

Navn på skøderne
De nye toner fra TDC går imod den skråsikre kurs, der flere gange har fået selskabet til offentligt at understrege, at sommerhusene tilhører TDC af den simple grund, at selskabet står som ejer på skøderne.

»Juridisk kan man sige, at det navn, der står på skødet, i virkeligheden kun er afgørende for legitimationen i forhold til omverdenen. Hvis, og jeg er nødt til at sige hvis, en indbyrdes aftale mellem et af de gamle regionale teleselskaber og medarbejderne siger noget andet, vil det selvfølgelig være den aftale, som er afgørende,« siger Ulf Lund.

Fra en særlig fond
TDC har imidlertid ikke suspenderet det planlagte salg af feriehuse.

Foreløbig nøjes TDC med at fyre op under juristerne for at finde dokumentation for, at der, som omtalt i Morgenavisen Jyllands-Posten de seneste dage, er tale om, at sommerhusene er resultatet af gaver til medarbejderne og indkøb for uafhentede feriepenge samt penge fra en særlig medarbejderfond etableret i det daværende Jydsk Telefon (JTAS).

Vil se skriftlige kilder
Ulf Lund understreger, at TDC ikke har haft kendskab til de forhold, som tre tidligere ansatte, heriblandt tidligere trafikminister Helge Mortensen og forhenværende adm. direktør for JTAS, Kurt Vestergaard, har redegjort for.

Trods samstemmende forklaringer fra de tre har TDC ikke tænkt sig at tage oplysningerne for gode varer.

»Vi prøver primært at se, om vi kan finde nogle skriftlige kilder fra dengang. Det er nødvendigvis ikke nemt,« siger kommunikationsdirektøren.

Derfor hælder Ulf Lund også til, undersøgelse eller ej, at TDC er og bliver den retmæssige ejer til de omstridte sommerhuse.

TDC venter at have en afklaring i sagen, inden fristen for interne købstilbud på de 43 sommerhuse udløber den 13. august.

BRANCHENYT
Læs også