Hold øje med realkreditten

Realkreditinstitutterne lukker alle åbne serier med udgangen af året. Det giver investeringsmuligheder i de lukkede serier, som hurtigt kan blive en mangelvare.

Foto: Casper Dalhoff Foto: Casper Dalhoff

Alle åbne realkreditserier sendes på pension til årsskiftet. Det har givet opkøbspres på de pensionsmodne realkreditpapirer gennem efteråret. Og fremover kan priserne stige støt, efterhånden som de gamle papirer bliver en mangelvare.

Det er den nye lov om boliglån med nye muligheder for løbetider og krav til dækning, der lukker realkreditserier for ikke mindre end 28.592 mia. kr. i markedsværdi før tid. Alene de store 5 pct. realkreditpapirer fylder mere end 4.400 mia. kr. De skal lukkes til årsskiftet for at komme med i overgangsordningen og blive behandlet som de nye papirer.

Lige nu er obligationshandlernes fokus på den verdensomspændende kreditkrise, som skiftevis giver frygt for, at de amerikanske tab på boliglån skal sprede sig, så det er dårligt at købe boligobligationer, skiftevis får investorerne til at smide deres aktier for at gå over i netop obligationer. Men på langt sigt vil de lukkede realkreditserier bare stige i pris, vurderer obligationsanalytikere.

Positivt for kurserne

..

BRANCHENYT
Læs også