Her falder priserne

Boligsælgerne i Hørsholm har svært ved at erkende et prisdyk.

Det er svært at blive klog på prisniveauet i Hørsholm kommune. Foto: AP

Boligpriserne spiller yoyo i Hørsholm Kommune. Kvadratmeterpriserne stejlede over 40 pct. i 2005. Nu er prisniveauet skredet godt 13 pct. ned. Mange sælgere har endnu ikke erkendt situationen.

Hørsholm Kommune består af Rungsted Kyst liebhaveri og af mere traditionelt nordsjællandsk parcelhusområde.

»Nye boligejere springer på i bunden af udbudsspiralen i form af de mindst dyre huse. Samtidig handles de dyreste boliger til rekordhøje priser. Men vi mangler de 80 pct. af handlerne i midten. Lige nu venter alle på hinanden,« siger mægler Claus Lillelund, Nybolig i Hørsholm.

Han konstaterer, at boligsælgerne i Hørsholm er træge i erkendelsen af prisdykket

»Sælgerne har haft is i maven. Men de, som ønsker at sælge bliver nødt til at erkende den nye situation,« siger Claus Lillelund, som venter, at priserne skal længere ned.

Ejendomsmægler Tim Rose, Holme i Hørsholm betegner udbuddet af ejendomme meget stort.

»Vi har stadig ejendomme, der sælges på to uger. Det afhænger af ikke mindst af sælgers realisme. Det nytter ikke at kræve 2006-priser længere,« vurderer Tim Rose, som konstaterer en direkte sammenhæng mellem boligpriserne i København og i Nordsjælland

»Når køberne fra København ikke har råd til at give så meget for boligen, fordi de har solgt til en dårligere pris i København, så skal priserne justeres.«

Læs også