Blæst om Genmab

En række af biotekselskabet Genmabs største tildelinger af såkaldte warrants er sket på tidspunkter, da kursen var i bund. Tilfældigt, siger Genmab.

Ledelsen i Genmab har sat sig mageligt til rette ved et kæmpe tag-selv-bord, hvor store milliongevinster kan håndplukkes på bekostning af aktionærerne.

Det mener Dansk Aktionærforening, fordi det børsnoterede biotekselskab igennem en årrække har forgyldt især direktion og bestyrelse med et warrant-program, der er blandt de største i Danmark.

Morgenavisen Jyllands-Posten har kortlagt tildelingerne i Genmab fra 2002, og de viser, at nogle af de største tildelinger er sket kort tid efter kursfald eller forud for store stigninger.

Det er centralt, fordi udnyttelseskursen på optionerne er blevet fastlagt til børskursen på selve dagen, da de blev tildelt.

»Tallene viser, at bestyrelsen har en betydelig fleksibilitet i sine tildelinger, og den har udnyttet nogle kursfald til at tildele forholdsvis store warrant-programmer,« siger professor på Handelshøjskolen i København, Ken Bechmann, der har specialiseret sig i optionsaflønning.

Aktierne en mia. kr. værd

De fem største tildelinger siden 2002 er sket på baggrund af kurser, der svarer til, at primært ledelsen og bestyrelsen kan erhverve 2,6 mio. aktier for 374 mio. kr. Men med den nuværende aktiekurs i Genmab repræsenterer aktierne i dag en markedsværdi på over en mia. kr...

BRANCHENYT
Læs også