Fest i biotek

Genmab lagde godt en fjerdedel eller små tre mia. kr. til sin markedsværdi fredag og er nu en oplagt opkøbskandidat. Det samme vurderes flere andre biotekselskaber at være.

Arkivfoto

Så lykkedes det endnu et dansk biotekselskab - det største af dem - at bevise, at dets forskning faktisk kan blive til et rigtigt lægemiddel. Det vil ikke kun komme aktionærerne i Genmab til gavn, men hele branchen.

»Det er en bekræftelse på, at Genmab ikke er en ren spilleraktie. Et signal om, at et dansk biotekselskab kan udvikle et nye lægemiddel af en god idé i laboratoriet,« siger aktieanalytiker Peter Sehested fra SEB Enskilda.
Genmab har i mange år arbejdet på en behandling af flere typer kræft, og nu kan selskabet levere data fra det mest fremskredne forsøg, antistofbehandlingen Ofatumumab mod kronisk lymfatisk leukæmi, en form for blodkræft. Det er et forholdsvis lille sygdomsområde med omkring 8.000 potentielle patienter, men data indikerer, at Genmabs behandlings-koncept holder og vil virke i de mange andre af selskabets udviklingsprojekter.


Oplagt opkøbskandidat

..

BRANCHENYT
Læs også