Danmark mangler hurtige grøntsager

Grøntsager tager tid. De skal vaskes, renses, skæres og snittes. Det er en af årsagerne til, at danskerne spiser for lidt grønt og i stigende grad griber til pizza og pasta i stedet for kål og kartofler.

Danskerne springer ofte over mange grøntsager i indkøbsvognen, fordi de er for besværlige at tilberede. Foto: Ric Frazier. Ric Frazier

Ifølge fødevareeksperterne mangler vi en hurtig genvej til kålrabi, persillerod og suppeurter. På torsdag holder Aarhus Universitet en konference, som sætter fokus på emnet. Det skriver JydskeVestkysten.

- Det skal være lettere for forbrugerne at spise grønt. Grøntsager skal være mere tilgængelige og hurtige. I Holland og USA buldrer salget af convenience-grønt (grønt, som eksempelvis er vasket og snittet, red.) frem. Halvdelen af grønt-salget i Holland er convenience, siger Merete Edelenbos, Institut for Råvarekvalitet, der arrangerer konferencen...

BRANCHENYT
Læs også