Arla i opsigtvækkende kursskifte

Voldsomme prisudsving på verdensmarkedet for mejerivarer får Arla til at ændre kurs. Fremover skal produktionen være mere fleksibel, så store mængder mælk hurtigt kan flyttes mellem forskellige markeder.

Fremover skal Arlas produktionen være mere fleksibel, så store mængder mælk hurtigt kan flyttes mellem forskellige markeder. Foto: Gregers Tycho Foto: Gregers Tycho

Efter de seneste måneders stormvejr er mejerigiganten Arla Foods i stilhed ved at foretage et bemærkelsesværdigt kursskifte.

Mejerikoncernens hovedforretning sejler støt videre på uændret kurs - tungt lastet med mærkevarer, der skal sikre stabilitet og profit på langt sigt.

Men samtidig bliver en række hurtigtgående både sat i søen med det ene formål at jagte profit her og nu.

»Verdensmarkedet for mejerivarer har på meget kort tid ændret sig ganske dramatisk. Vi ser en helt ny dynamik og nogle voldsomme udsving i priserne. Derfor bliver vi nødt til at spille to spil på én gang. Vi skal fastholde det langsigtede fokus på at udvikle og sælge højt forædlede mærkevarer. Men samtidig vil vi i langt højere grad jagte de muligheder for hurtig profit, der hele tiden opstår i et marked, hvor priserne svinger så voldsomt,« forklarer Jais Valeur, koncerndirektør i Arla Foods.

Rekordhøje priser

..

BRANCHENYT
Læs også